Взято у ФБ від Алексей Киуила. За що йому щира вдячність :)
-----------------------------------------------------
Зайця ріжемо на порційні шматки.
Беремо 3-4 великі цибулини, нарізаємо півкільцями, перемішуємо з м'ясом, додаємо різні прянощі (ну, за рецептом треба був базилік, кріп, майоран, чабер, білий перець горошком, але всього цього у мене не було, то обмежився тим, що було), заливаємо 1 л апельсинового соку (головне щоби сік був з кислинкою, а не солодкий! Мені сподобався Сандора, а ось "Наш Сік" трохи солодкуватий і вже не те виходить) і залишаємо в прохолодному місці на 2 години.Через дві години беремо казан, розтоплюємо 150 гр свіжого сала.
Після того як сало розтопилося виловлюємо шкварки, закидаємо 3-4 зубчики дрібно порізаного часнику, злегка обсмажуємо і теж увесь часник виловлюємо (щоби потім не підгорів).
М'ясо дістаємо з маринаду і злегка обсмажуємо в казані.
Опісля заливаємо м'ясо в казані отим маринадом, в котрому маринувався заєць, і додаємо 50 гр вершкового масла.
Даємо усій страві закипіти, і потім тушкуємо на маленькому вогні з закритою кришкою 1,5 години.
За 20 хв. до готовності посолити і поперчити на свій смак.
Після цього ще не раз готував зайця за різними рецептами, але заєць в апельсиновому соку так і залишився для мене смакотою.
-----------------------------------------------------
Зайця ріжемо на порційні шматки.
Беремо 3-4 великі цибулини, нарізаємо півкільцями, перемішуємо з м'ясом, додаємо різні прянощі (ну, за рецептом треба був базилік, кріп, майоран, чабер, білий перець горошком, але всього цього у мене не було, то обмежився тим, що було), заливаємо 1 л апельсинового соку (головне щоби сік був з кислинкою, а не солодкий! Мені сподобався Сандора, а ось "Наш Сік" трохи солодкуватий і вже не те виходить) і залишаємо в прохолодному місці на 2 години.Через дві години беремо казан, розтоплюємо 150 гр свіжого сала.
Після того як сало розтопилося виловлюємо шкварки, закидаємо 3-4 зубчики дрібно порізаного часнику, злегка обсмажуємо і теж увесь часник виловлюємо (щоби потім не підгорів).
М'ясо дістаємо з маринаду і злегка обсмажуємо в казані.
Опісля заливаємо м'ясо в казані отим маринадом, в котрому маринувався заєць, і додаємо 50 гр вершкового масла.
Даємо усій страві закипіти, і потім тушкуємо на маленькому вогні з закритою кришкою 1,5 години.
За 20 хв. до готовності посолити і поперчити на свій смак.
Після цього ще не раз готував зайця за різними рецептами, але заєць в апельсиновому соку так і залишився для мене смакотою.
Немає коментарів:
Дописати коментар