четвер, 14 червня 2012 р.

Петро Болбочан: “Обов’язок перед Україною кличе мене до зброї”

Вельми цікава стаття. І сам сайт неймовірно цікавий. Присвячений матеріалам, що висвітлюють війну Росії проти України в 20-х роках минулого століття і чітко та недвозначно дають відповідь на питання "чи Росія дружня до України держава?"

"В ніч із 8 на 9 лютого 1918 р. Центральна Рада панічно покидала Київ. Про евакуацію знало лише вузьке коло керівних осіб, їхніх родичів та знайомих. Не були повідомлені про евакуацію ні державні установи, ні штаб оборони Києва на чолі з генералом Кирієм, ні військове міністерство, ні штаб Вільного козацтва, які продовжували в тяжких боях утримувати оборону. Навіть деякі міністри взнали про евакуацію лише тоді, коли Винниченко та Грушевський були вже далеко за містом..."

Ще гарна цитата із "Звернення до читачів сайту":
"... той факт, що впродовж останнього століття українську націю – попри наші колосальні інтелектуальні, людські та матеріальні втрати – не вдалося остаточно добити та нав’язати їй іншу ідентичність, свідчить про очевидне: це є незакінчена війна насамперед для українців. Варто лише не забувати цього."

Немає коментарів:

Дописати коментар