понеділок, 9 вересня 2013 р.

Вихід на полювання зранку 07.09.2013

Минулі вихідні знову провів із сім'єю у тещі в селі.
В суботу в 04-45 ранку виїхали із Рівного і десь о 05-30 вже були в Суську. Там я швиденько висадив своїх Андрійка та Олю, а сам гайнув на "прилизок" (так місцевий люд називає болітце, облюбоване дикими качками та іншою водоплаваючою птицею) та заболочене русло стариці річки Горинь. Ось дві фотки навколишнього пейзажу (фотки клікабельні):
Покинув свій "танк" метрів за 100 від передбачуваного місця полювання, вскочив в ОЗК і пішов по очеретах/осоці в пошуках пернатої дичини...
Бродив десь хвилин 40. За цей час вистрілив по птиці лише один раз - скоріше від несподіванки, ніж цілеспрямовано: вилетіла птаха десь метрів за 10 від мене і на бриючому польоті (метр над поверхнею болота) зникла в очереті. Стріляв я інстинктивно, а не зряче, видно тому й не попав. І добре, що не попав. Бо аж після пострілу зрозумів, що це була не качка, а чорна (у нашій місцевості набагато частіше зустрічаються бурі, чи світло-коричневі) болотна курочка - дрібнота, величиною приблизно з голуба. Потім трохи далі бачив ще одну болотну курочку, на цей раз вже буру, котра навіть полінувалася злетіти, а просто пішки від мене пішла прискореною ходою в густі зарослі високого очерету (мабуть метрів 2, а то й 2,10-2,20).
Далі пішов кілометри за 1,5 до пересохлого руслу (фактично, там утворилося кілька невеликих ізольованих болотець) стариці р. Горинь. Бродив по них ще з годину і в одному місці сполохав купу білих та сірих чапель. Мабуть штук із 30. Таке враження, що вони кучкувалися для відльоту у вирій.
Жодної качки так і не побачив :-/. Всі вони вже поховалися або в хащах, куди чесному мисливцю ніяк не дістатися ні човном (бо густі зарості), ні вбрід (бо глибоко), або в місця, де полювання заборонено (стариці на лівому березі р. Горинь поблизу с. Суськ).
Все. Чекаю на льодостав, коли мороз вигонить качок на відкриту воду. А до того часу їздитиму на гриби :)

Немає коментарів:

Дописати коментар