понеділок, 25 серпня 2014 р.

Полювання 16.08.2014

В суботу вранці за вихід взяв невеличкого чирка і достатньо жирну лисуху.
На одному із болотець, розташованих підковою, акуратно вийшов з-за повороту і сполохав зграйку із 4-х птахів. Першим же пострілом чисто "зняв" здобич в польоті. Вдруге навіть не стріляв. Потім була проблема відшукати чирка у високій траві. Допомогло те, що чирок заворушився і сколихнув пасмо осоки.
Потім ходив-ходив і все безрезультатно. Качки ніби й літали, але далеко за межами допустимого пострілу.
І лише по дорозі додому ще здалеку помітив двох птахів на воді на найближчому до села болотці. Вони також помітили мого "танка" і відразу сховались в очереті :). Ну але я зупинився, по-новому вдягнув свою "елку" (військовий костюм Л-1), склав та зарядив рушницю, підійшов по багну на відстань метрів 40-ка до очікуваного місця появи цих водоплаваючих, опустився серед кущика очерету на одне коліно і став чекати. Чекав хвилин 10, доки одна, як на той момент мені видалося, качка дуже обережно випливла на відносно чисту від рослинності воду. Плавно натиснувши спуск я знову з першого пострілу чисто взяв здобич. Підійшов і побачив, що це не качка, а лисуха. Ну, лисуха так лисуха :) Вдома обскуб обох птахів від пір'я, теща посмалила на газовій плитці, випатрала і поклала в морозильну камеру. На потім 8-)
Ввечері на очікуваному перельоті був "повний нуль". Кум, правда, вистрілив два, чи три рази, але чисто "на удачу". Бо качки навіть не планували сідати на те болітце, де ми причаїлися. Отож, добре нагодувавши комарів, ми повернулися додому, де бахнули "по 150" під сало та ковбаску з помідорами і полягали спати.
А в неділю із самого ранку (десь із 5-20) почалася гроза, котра тривала майже цілий день. Так що про жодне полювання не було й мови.

Немає коментарів:

Дописати коментар