пʼятницю, 26 березня 2010 р.

Створена гвинтівка зі змінною початковою швидкістю кулі

На додаток до гранатометів, котрі здатні стріляти з-за кутка одна американська компанія (Lund Technologies) розробила гвинтівку тимчасового ураження зі змінною початковою швидкістю кулі (Lund Variable Velocity Weapons System, LVVWS - див. мал.), повідомляють сайти PoSci та Wired.
Механізм дії гвинтівки базується на "класичному" і добре відомому принципі згоряння газу у внутрішній камері, за рахунок чого й відбувається постріл. Проте новинкою є те, що LVVWS здатна регулювати кількість цього газу перед пострілом, завдяки чому появилася можливість зміни початкової швидкості кулі.
Американська компанія Lund Technologies розробила гвинтівку тимчасового ураження зі змінною початковою швидкістю кулі (Lund Variable Velocity Weapons System, LVVWS), повідомляє сайт PoSci. Механізм дії гвинтівки базується на принципі згоряння газу у внутрішній камері, за рахунок чого й відбувається постріл. LVVWS здатна регулювати кількість газу перед пострілом, завдяки чому появилася можливість зміни початкової швидкості кулі.
Компанія позиціонує нову зброю як зброю для поліцейських та військових. Гвинтівка має два режими - "смертельний" і "тимчасового ураження". При пострілі звичайною кулею в першому режимі в камеру згоряння подається максимальна порція газу. В результаті такого пострілу ціль стопудово помре (ну, якщо ще попасти у відповідне її місце - прим. моя :)).
В режимі "тимчасового ураження" гвинтівка функціонує автоматично, самостійно визначаючи об'єм газу, необхідного для пострілу. Для цього задіюється оптичний приціл з вбудованим дальноміром. Гвинтівка визначає відстань до цілі і проводить розрахунок необхідного для пострілу об'єму газу. В цьому режимі резинова куля, випущена з LVVWS, не здатна вбити людину навіть при пострілі з близької відстані.
Wired також повідомляє, що для пострілу LVVWS використовує картриджі зі стисненим газом (ггггг. Стопудово годиться для хардболу, якщо в авторежимі використовувати. А особливо ненависних противників можна розстрілювати насмерть в мануальному режимі :)). Вага гвинтівки складає 2,72 кілограми. Скорострільність - два постріли в секунду (нормально. Більше imho й не потрібно для задач цієї гвинтівки). При пострілі гвинтівка не дає вогню та диму, а також не залишає слідів пороху (ясен пень, там же ж його ніде нема. Тільки газ :)). Розробка LVVWS починалась ще в 2008 році згідно контракту Міністерства оборони США з компанією Lund Technologies на створення прототипів зброї тимчасового ураження зі змінною початковою швидкістю кулі.

Немає коментарів:

Дописати коментар