середу, 17 березня 2010 р.

Нова "Інструкція з організації функціонування криміналістичних обліків експертної служби МВС"

Сабдж. Цитата: "Інструкція визначає основні положення формування системи реєстрації об'єктів та (або) відомостей про них, порядок їх використання при розкритті, розслідуванні скоєних злочинів та профілактиці злочинності".
Читати всім власникам вогнепальної зброї (особливо п. 2.5). Суть нової "Інструкції..." для нас, власників стволів, зокрема полягає в тому, що на неї сильно спираються в дозвільній системі при проведенні експериментального відстрілу (в ході реєстрації та перереєстрації) нарізної вогнепальної зброї (гладкоствол - за бажанням власника). Окрім того ходять чутки, що дозвільна система почала вимагати фотографії стволів в 3-х екземплярах: вид справа, зліва та загальний. Народ із Закарпатської області говорить, що це правда, бо особисто з цим стикнулися. Так от, дана інструкція таки згадує про фотографування, але воно не має жодного відношення до законослухняних власників стволів. Так що по ідеї посадових осіб з мєнтури, котрі вимагають фотки вашої зброї буцім-то для кримінальної картотеки і посилаються на дану інструкцію, сміло можна посилати нах.

Ну і для колекції ще така цитата від "знатоків" (див. десь на цій сторінці): "В Украине нет законодательных актов ограничивающих вместимость магазина. Так что никаких там "не более 10". Тоже самое относиться и магазинам от РПК. Хотите - покупайте и используйте в свое удовольствие. Могу показать где на М16 и ее клоны продаются бубны на 100 патронов. Требование 2+1 на охоте - для полуавтоматического оружия. С помпой - можно ткнуть лесника носом в Закон.
Про целик... Ну вобще сон разума... Ограничения на 300 метров есть далеко не на каждом экземпляре. Это приколы наших местных "кулибиных от Форта". Таких законодательных ограничений тоже нет. Целик можете ставить себе любой."

Немає коментарів:

Дописати коментар