четвер, 22 квітня 2010 р.

Альтернативні види диверсій в умовах громадянської війни

Взято звідси.
----

У багатьох випадках диверсій застосовуються різні види вибухівки. У даному розділі я спробую описати альтернативні види диверсій, із мінімальним використанням вибухових речовин, або взагалі без їх застосування. Диверсії відіграють важливу роль під час будь-яких військових дій, а особливо у партизанській боротьбі.

Телефонний саботаж. Вуличний партизан повинен розуміти важливість знищення ворожих комунікацій. Уяви на мить військову машину без засобів її зв’язку з її оточенням, або літак із пошкодженим радіозв’язком. Ця операція по зруйнуваню ворожих ліній зв’язку не є самоціллю. Скоріше це тактика, невелика, але надзвичайно важлива частина всієї операції. Одним із найефективніших та найнебезпечніших засобів саботажу є практичне перерізання телефонних кабелів. Це легше зробити у сільській місцевості, де телефонні лінії розташовано досить низько над землею і їх не так багато. Слід зазначити, що повний телефонний зв’язок із невеликим містечком або селищем можна перервати менше ніж за 10 хвилин. Можливо, самою головною деталлю тут є повне розуміння того, що саме ви робите, а також використання потрібних інструментів. Телефонні лінії несуть електричний заряд, і без правильних інструментів дуже легко отримати удар електрострумом. Отже, інструменти (наприклад, кусачки) повинні бути з ізольованими ручками. Слід також запастися гумовими рукавицями.

Операція в міських умовах буде важчою, адже в багатьох міських районах телефонні кабелі прокладено під землею, в каналізаційних тунелях. На перший погляд справа може здаватися простою. Слід зважати на те, що такі лінії прокалдено поряд із кабелями електроструму високої напруги. Якщо ти вріжешся в один із них, ти підсмажишся, незважаючи на те, яким би ізольованим ти не був. Міський диверсант повинен мати на руках карту телефонних ліній, яку можна знайти в муніципальній бібліотеці. Ти повинен точно знати куди прямуєш, усі перепони, з якими можеш зіштовхнутися, і сплануй на всяк випадок кілька шляхів відходу.
Ніколи не користуйся вибухівкою в каналізації! Її слід використовувати лише тоді, коли лінії прокладено над землею. Навіть невеликий по своїй потужності вибух здатен пошкодити газопроводи. Як результат будуть зруйновані житлові будинки на багато кілометрів навкруги.

Один із найлегших засобів диверсій можна застосувати проти автотранспорту. Машини збройних сил супротивника, джипи, зброєперевізний транспорт, всі підходи до танків можливо вивести з ладу за допомогою кількох простих операцій. Перша з них найпростіша, хоча і носить тимчасовий характер. Він заключається у вилученні важливої деталі механізму транспортного засобу. Наприклад, кришки розповсюдника або акамулятора. Це спрацює, і може бути виконано за кілька секунд. Але і полагодити транспорт можна буде також досить швидко, якщо є запчастини.

Інший засіб, у рівній мірі ефективний, але ніяк не тимчасовий, можна впровадити за кілька секунд. Потрібно змішати пів кілограма піску і стільки ж цукру. Суміш засипати в бак для пального машини. В результаті буде виведено з ладу двигун. Цукор кристалізується в паливопроводах і карбюраторі, й ефективно виведе з ладу роботу двигуна. Пісок роздряпає нутрощі мотора. Ці два фактора нафіг зупинять роботу машини, адже потрібно буде провести капремонт двигуна, що не є можливим у бойовій ситуації.

Третій метод – повне знищення машини шляхом запалення або вибуху. Важливо мати на увазі, що перед тим як що-небудь знищити, треба врахувати, яку користь це може принести руху. Найпростіший спосіб підпалити машину – відсмоктати трішки пального з баку машини за допомогою шлангу, облити ним машину, підпалити і ТІКАТИ!

Немає коментарів:

Дописати коментар