четвер, 21 червня 2012 р.

Мій МР-654К (нова модель) після UP'у

Пару тижнів тому купив на "Розетці" пневматичний аналог "Макарова" - МР-654К. І відразу здав його одному спеціалісту із Кременчука (знайшов його на хардбольному форумі) на т. зв. "UP", тобто на модернізацію та тюнінг. Заодно здав на таку ж модернізацію свого майже такого ж МР-654К (але старшої моделі, котра емулює ПММ на відміну від ПМ) і мій новий товариш-колега по роботі.
Майстер із Кременчука все нам зробив досить швидко та професійно. І сьогодні в обідню перерву я вирішив випробувати свій модифікований пневмоствол. Пішли з колегою в ліс біля офісу і там відстріляли майже 6 обойм (шість без трьох кульок).
Результати мене вельми порадували:
  1. Одного балона СО2 вистачає майже на 6 обойм (без 3-х кульок). Тобто, практично на 80 кульок (додано 27.08.2012: it depends. Один раз вийшло й 7 обойм відстріляти. Але менше 5-ти обойм не буває).
  2. Кучність - супер
  3. Різкість пострілу - нормальна (з 10 метрів в кору сосни кулька залазила десь на 0,5 - 0,8 см залежно від того наскільки я швидко стріляв і наскільки "свіжий" балон)
Ось в чому полягала модернізація МР-654К (цитую майстра):

Магазин
  • убираем отскок шаров (повышение мощности),
  • расточка перепуска клапана,
  • укорачивание пружины,
  • увеличение расширительной камеры,
  • настройка соосности шаров в голове магазина
  • (по желанию) потайной поджимной винт под шестигранник.
Далее
  • настройка соосности магазина со стволом,
  • замена ствольной прокладки на полиуретановую с уменьшенным диаметром,
  • расточка ствола на входе на 8.5 (чтобы, типо, как у боевого дуло было. Но это по желанию, чисто внешний вид, на работоспособность не влияет)
  • полировка УСМ.
После АПа можно будет стрелять свинцом. Но ним скорость ниже. А так прирост скорости - до 40 м/с. И кучность заметно увеличится.
По поводу старого и нового МР-654К - мне разницы нет, работы на них одинаковый обьём, если без ремонта.
Стоимость полного АПа 150 грн.

2 коментарі:

  1. Щойно знову сходили на стрельби.

    Все те саме. Єдине - на останньому магазині понизилась швидкість вильоту кульок зі ствола. Тобто, при абсолютно аналогічному прицілюванні, як і в попередніх випадках, кулі лягали нижче в середньому на 3-5 см. Відстань стрільби - близько 10 метрів.

    ВідповістиВидалити
  2. Якась фігня.
    В магазин стало поміщатися знову 13 кульок. І одного балона СО2 стало вистачати не на майже 6, а рівно на 5 магазинів (5 х 13 = 65 кульок). Все інше - без змін.

    ВідповістиВидалити