четвер, 10 січня 2013 р.

Кілька разів походив на полювання...

Сабдж. Зокрема 16 та 30 грудня, а також 6 січня. Ось сюди.
Особисто не застрелив нічого. Хоча протягом двох виходів запросто міг валити двох зайців (по одному на вихід). Проте не захотів стріляти...
Натомість за весь цей час вигнав на кума Толіка 2 лиси (кум застрелив одного) та 2-х зайців (один заєць почув динамік радіостанції у кума в кишені і різко поміняв напрям руху, зійшовши з лінії прицілювання, а одного кум таки підранив в ліву передню лапу, проте потім підранка так і не знайшов :().
Проте задоволення від виходів "в поле" отримав море! Нарівні з екстрімом :). Наприклад, 30-го грудня були величезні труднощі із пішоходним пересуванням по лугових угіддях. Напередодні мабуть з тиждень тривала відлига і сніговий покрив потоншав десь до 30 см, підтікши знизу талою водою (а там же іще купа меліоративних каналів є. Котрі вельми погано видно, бо занесені снігом). 29-го грудня ж звечора вдарив невеликий морозець (градусів 4, мабуть) і притрусив невеликий сніжок. І луг перетворився в "зону". Кожен крок провалювався через твердий наст як не до кісточок, то до коліна. І пересуватися в таких умовах без снігоступів та лижів було неймовірно важко. Але нам з кумом, 50-літнім дядькам, вистачило сил та духу не лише пересуватися, а ще й зрідка бігати в таких умовах при повній викладці на різні відстані із 8-30 ранку до 13-30 обідньої пори! Справжні партизани :)
За цей сезон полювання завдяки порадам/консультаціям кума Толіка та власним спостереженням вивчив чимало звичок тварин та птахів, а також на власній шкурі зазнав та випробував основні помилки мисливця-новачка. Гадаю, що в сезон 2013-2014 вступлю набагато підготовленішим теоретично та практично.
Нижче наводжу кілька фоток з натури, де ми полювали.

Немає коментарів:

Дописати коментар