понеділок, 28 січня 2013 р.

Закриття сезону полювання

... ноги поболюють :)
Вчора знову находився (зрідка навіть набігався) з кумом на полюванні. Твердий наст провалювався під ногами десь на 10, рідко 15-20 см. І ця "нетипова" ходьба привела до особливої нагрузки на литки. Так що болять не всі ноги, а лише литки :).
Температура була -20, але всі геть мокрі поверталися, а футболки взагалі були "хоч викручуй". З обмерзлими льодом бровами та вусами/бородою (в кого вони були 8-)).
За чорнобуркою ганялися десь із 2,5 години. Але так і не підібралися до неї на постріл. Більше, як на 200 метрів не підпускала до себе.
Хитра й чутлива, зараза! Коли звичайна руда потвора реагує лише на рух і може підійти практично до ніг нерухомого мисливця, то з чорнобуркою такий фокус не проходить. Виглядає, що вона, як і заєць, реагує ще й на, кгхм..., неприродність об'єкта (сучасна людина все ж, з точки зору природи - це геть нетиповий і шкідливий об'єкт).
Ну і окрім чорнобурки ще вешталися по кущах. Стандартно, із 8-30 десь до 14-30 бродили. Кум в загонці (ми мінялися з ним через раз: хтось стоїть "на номері", хтось йде в загонку) ще сполохав рудого лиса. Але лис побіг не в мою сторону, а в іншу.
Бачили ще купу свіжих заячих та козиних слідів. Але всі вони вели до лісу, а в лісі полювати нам заборонено, лише на лугових та болотних угіддях.
Після повернення додому вивели своїх дітей/внуків на город, до річки, і шмальнули разів 10 з кумової двостволки. По ПЕТ-пляшках :). Рознесли їх в хлам.
Все. Полювання закрито до серпня. Тепер лише "чоловічі ігри" та підготовка до нового сезону. Ад'ю!

Немає коментарів:

Дописати коментар