четвер, 4 березня 2010 р.

Зі слабкими нервами не читати! Альтернативний погляд на американський атомний удар по Хіросімі та Нагасакі в кінці ІІ-ї світової війни

Я просто в шоці. Виявляється, що "Загін 731", про який я взнав десь років 2-3 тому і вжахнувся не на жарт - це всього лиш епізод (до цих пір не можу до кінця додивитися документальний фільм "Filosophy of a Knife". Як на мене, то всі хоррори проти цього фільму - це "дєтскій лєпєт"). Якщо все це виявиться правдою, то виходить, що атомне бомбардування американцями двох японських міст в самому кінці ІІ-ї світової війни було як мінімум не таким вже й злочинним, як це традиційно подавалося (і до цього часу подається) "офіційною історичною наукою".
Приведу єдину цитату з посилання:
Зная такие военные аппетиты японского руководства, Белый дом решил одним ударом покончить с войной. И это, стоит заметить, у них получилось. Находить кто прав, а кто виноват, чьи зверства были более неправомерными — дело неблагодарное. Однако, я надеюсь, показал вам, что не всегда история преподносится с правдивой стороны.
Після ознайомлення зі всією статтею я відразу попросив свого товариша, справжнього знатока історії Японії, прокоментувати її. Його коментар викладу тут для ознайомлення.

1 коментар:

  1. А ось і відповідь (див. нижче) товариша murrkater(at)gmail.com. Не змінював його коментар ані на букву.
    Для меня это не ново. Мне придется написать целое эссе.
    Я не идеализирую японцев. Они представляют cобой смесь чудовищного варварства и утонченной культуры. В Нанкине они приблизились к квалификации "преступления против человечности". Источник совершенно желтый. Самураев ко второй мировой войне не было уже лет сто как. В отличие от христианцев, японцы не видели причин скрывать своих злодеяний. Они ими хвастались.
    Когда я вижу по телеку, что при захвате малого острова погибло 20К японцев и 100 американских солдат, вся моя тактическая подготовка говорит о том, что японцев выжгли огнеметами. Есть выжившие медсестры.
    О Бомбе. Императору доложили о том, что еще один город разрушен. Перед этим банальными зажигалками были снесены Токио и Осака. Погибло около миллиона человек.
    Конец войны был обусловлен концом Квантунской армии и захватом Китая. Нагасаки был курортным городишком вроде Ялты, и попал под раздачу случайно, над ним было ясное небо.
    Вторую бомбу звали Толстяк.

    ВідповістиВидалити