середу, 4 серпня 2010 р.

14 заповідей українського партизана, 10 заповідей партизанського командира та 9 заповідей партизанського розвідника/контррозвідника

Реальне походження сабджу мені невідоме. Хоча зі стилю тексту можна догадатися, що він має відношення до УПА. А знайшов його ось тут і в інших місцях треду. То просто передрукую тут:

14 заповідей українського партизана
  1. Український партизан не є «бандитом», як його називають вороги. Це лицар і чесний вояк, який жертвує своє життя за свій поневолений народ. Наша підземна армія — це єдино-можлива форма збройної боротьби України за свою свободу.
  2. Український партизан не провадить боротьби із-за бажання анархії, або жадоби наживи, а для святих національних ідей та високих політичних цілей.
  3. Український партизан вважає за вершину-вершин своїх політичних цілей свою власну суверенну державу.
  4. Український партизан буде всіма силами та засобами боротися з кожним окупантом України так довго, закіль не виборе своєї абсолютно ні від кого незалежної держави — Самостійної України.
  5. Український партизан не має ні від кого жодної допомоги. Все постачання український партизан поповнює сам — тільки коштом ворога.
  6. Український партизан не має права насильної реквізиції будь-якого майна від цивільного населення без рівновартісної заплати.
  7. Український партизан не знає, що таке страх, зрада таємниці, п’янство, розпуста та всякий інший вчинок, що соромив би його самого, його армію, його рід, його націю та ім’я його Славних Предків-Лицарів.
  8. Український партизан ніде не має права дати ані одного пострілу без наказу командира.
  9. Український партизан — це не примусово-мобілізований, а добровільний вояк України, її кращий син.
  10. Український партизан, як вояк в іррегулярних умовах підлягає на свободі ще більшій абсолютній моральній та фізичній дисципліні, ніж регулярний вояк за мурами казарм.
  11. Український партизан є революціонером, вояком та політичним діячем своєї Батьківщини — в одній особі.
  12. Український партизан ніколи не допустить, щоб в рядах його славної підземної армії поширювалось хоч би й у найменшій мірі погане і несумлінне виконання своїх обов’язків.
  13. Український партизан — це найпочесніше звання в Україні.
  14. Український партизан — це вояк, якого Українська Народня Республіка нагородить найдостойнішими званнями та повністю забезпечить майбутнє його родини, як одного з Перших Героїв України.
10 заповідей командира українського партизанського загону
  1. До моменту можливости повної контролі будь-якої території проводити свою збройну боротьбу не великими повстанськими з’єднаннями, а тільки малими партизанськими групами.
  2. Основою основ нашої партизанської тактики є засада — «з-під землі та під землю». Де нема на це змоги — не вести жодних операцій.
  3. Повстансько-партизанське військо повинне діяти всюди, але так, щоб ворог ніколи не мав змоги виявити та несподівано або обложно знищити.
  4. Найменший партизанський відділ не має права розпочинати будь-яку бойову операцію без наказу його вищого командування.
  5. Підставою всякого успіху партизанського війська є його постійна рухливість. Найменший партизанський відділ не має права затримуватися на одному місці довше одного дня.
  6. Абсолютно забороняється командирам партизанських груп допустити хоч би до найменших боїв, накинених нам ворогом. Всі наші бойові операції нав’язуються ворогові з нашої ініціятиви і то тільки тоді та тільки там, де і коли ворог їх найменше сподівається.
  7. Всі бойові операції партизанських груп переводити тільки вночі. Ворог ніколи не має права знати нашої чисельної сили та бачити наше озброєння. Симулювати різну зброю всіма засобами.
  8. Паніка серед ворога — наш стовідсотковий успіх.
  9. Без повної та всесторонньої розвідки про ситуацію ворога — ані кроку вперед.
  10. Без сильної контррозвідки в своєму нутрі — кожну військову одиницю чекає смерть.
10 заповідей українського розвідувача і контррозвідувача
  1. Пам’ятай, що розвідка та контррозвідка — це основа основ твоєї рідної землі та цілої нації. Кожна наймогутніша армія стоїть не тільки на своїй численності та матеріяльному потенціялі, але й на добрій роботі своєї розвідки та контррозвідки.
  2. Пам’ятай, що розвідувач та контррозвідувач — це найпочесніше звання та найвідповідальніше завдання в армії та державі. Коли тебе призначено бути розвідувачем або контррозвідувачем, то це доказ найбільшого довір’я та пошани твого командування до тебе.
  3. Пам’ятай, що де ти не опинився б — ти є найбільше довіреним сином своєї нації, її армії та держави. Доля всіх твоїх товаришів та цілої нації лежить у твоїх руках. Твоя зрада — їх смерть і загибель цілої нації; твоя вірність — їх перемога і твоє щастя і слава.
  4. Пам’ятай, що ти всюди зданий виключно на свої власні сили. Вирішуй всі справи якнайшвидше, але холоднокровне і з розвагою всіх можливих ситуацій. Від правдивости або неправдивости твого найменшого донесення залежить доля багатьох тисяч твоїх товаришів по зброї та безпека цілої нації. Звітуй не те, що хотів би мати, а тільки те, що бачиш і чуєш.
  5. Пам’ятай, що в твоїй найвідповідальнішій службі Батьківщині ти є маленька частина великої всенаціональної цілости, без якої та цілість не може існувати. Розвідувач і контррозвідувач — це безіменні герої нації. У часі твоєї служби зникає твоя особиста гідність та гордість, бо все підпорядковується та жертвується для добра цілої нації.
  6. Пам’ятай, що ти всюди мусиш все чути та бачити, а від тебе та про твою роботу ніхто і ніде не має права нічого знати. Думай одне, говори друге, а роби третє.
  7. Пам’ятай, що ворог не спить, бо його машина постійно діє проти тебе і твоєї нації. У кожній людині, вбачай ворожого аґента. Викликай у всіх людей довір’я до себе, а сам абсолютно нікому не довіряй. Найгрубша стіна та найгустіший ліс мають вуха. Назовні показуй повне довір’я, а внутрі будь обережним. Найменша твоя необережність може бути причиною великої катастрофи твоєї армії та цілої нації.
  8. Пам’ятай, що ворог ніколи нікого не милує. Всі його обіцянки є тільки на те, щоб через твою зраду ліквідувати цілу твою армію та поневолити націю. У випадку нещастя — май мужність радше знищити ворога або вмерти смертю героя, ніж купувати продовження свого життя ганебною зрадою та кров’ю сотень тисяч своїх рідних братів. Вся сила нації, взятої разом, лежить в силі духа кожної її одиниці, діючої окремо. Національні герої не вмирають, а живуть вічно в пантеоні святих кожної нації.
  9. Пам’ятай, що Батьківщина дбає та вічно буде дбати про тебе і твою родину. Ти не є самітний. За тобою стоїть ціла нація. Захищай всіма силами твою Батьківщину, а вона буде захищати тебе цілим її потенціялом. Будь вірним аж до смерти своїм командирам та товаришам. Вони тобі довіряють та кожної хвилини готові жертвувати своє життя. Тільки через глибоку віру кожної одиниці в свій загал та через віру загалу в одиницю — вся нація та її армія, взяті разом, осягнуть повну перемогу.

Немає коментарів:

Дописати коментар