пʼятницю, 20 серпня 2010 р.

Посібник з радикальних методів охорони природи (URL)

Взято звідси.

“Перед Вами – збірка методичних рекомендацій з охорони природи. Ця книжка не стосується класичних методів і напрямків природоохоронної роботи. Методи, висвітлені тут, є радикальними і екстремальними. На думку більшості громадян, не всі вони знаходяться в межах моралі відносно людей і їх техніки (що нищить природу), та жоден з цих методів прямо не заборонений законом (є винятки, але вони окремо зазначені в тексті). Ми не можемо рекомендувати використання цих методів, та ми мусимо розкрити весь асортимент наявних методів охорони природи. Тим більше, радикальні методи є крайнім засобом на випадок, коли все інше не допомагає. Проте радикальна охорона природи – це не Рух ДОП і не щось інше. Це – радикальний природоохоронний рух або екозахист: окрема ідеологія і окремий світогляд.

Практична основа радикальної природоохорони полягає в тому, що наступ на дику природу знаходиться на хиткій фінансовій основі. Збільшуючи кількість затрат вторгнення, кілька ековоїнів здатні зупинити руйнування в одних місцях і затримати його в інших. Достатньо зробити нищення природи збитковим.

Готуючи цей посібник, ми дотримувались таких принципів:
- Першим і єдиним завданням радикального природоохоронного заходу має бути лише охорона природи. Жодної кар’єри, пошуку екстремальних відчуттів, політичного позиціонування або помсти. Лише охорона природи.
- Радикальні природоохоронні заходи – крайня міра. Коли нічого іншого вже точно не спрацює.
- Лише ти сам несеш відповідальність за те, що робиш під час радикальної акції. Це, однак, не виключає взаємодопомоги в ектремальній ситуації.

В цьому виданні ми не охоплюємо всього розмаїття радикальних методів природоохоронного руху. Так, ми не торкаємось питань пропаганди і антиреклами, а також боротьби за права тварин, оскільки ці напрямки роботи передбачають роботу в населених пунктах або навіть приміщеннях – на території, що за означенням не є дикою природою. Це також дуже важливі фронти боротьби, про них не можна забувати, проте зараз мова піде не про них. В цьому виданні ми намагаємось охопити лише методи захисту дикої природи в умовах самої дикої природи. Врешті, всього за один раз все одно не охопити.”

Скачати посібник

Немає коментарів:

Дописати коментар